Pentru orice locuitor al României Transilvania ar trebui sa fie unul din punctele care nu trebuie sa le rateze atunci când dorește un concediu pe cinste. Despre aceasta regiune a tării noastre putem spune că este un adevărat ''târâm de poveste'', unde putem vedea de la peisaje splendide, pana la urme ale unor foste cetăți.
În Transilvania sunt extrem de multe locuri ce merită vizitate. Persoanele pasionate de istorie pot vizita Cetatea Medievală din Sibiu, Castelul Corvinilor sau Castelul Bran, acesta fiind cel mai cunoscut loc din această regiune a tării pentru străini datorită poveștii legata de Dracula. Cei interesați de geografie găsesc în Transilvania singurul lac aflat în crater vulcanic din țara noastră, Lacul Sfânta Ana. Între Sighișoara, Sibiu și Târgu Mureș găsiți mai multe mici cetăți și biserici, care sunt vizitate anual de mii de persoane.
Alte ''tărâmuri de poveste'' aflate în Transilvania sunt: Salina Turda, Pasul Tihuța, Canionul 7 scări sau Salina Praid. Tot aici găsiți si orașul aflat la cea mai mare altitudine de pe teritoriul tarii noastre, Predeal, oraș situat la peste 1000 de metri.
Anual în Transilvania au loc anumite evenimente care atrag atenția întregii tări. La finalul primăverii în Cluj Napoca are loc Festivalul International de Film Transilvania. Iubitorii de teatru ar trebui să-și planifice să ajungă în perioada mai-iunie în aceasta zona pentru ca atunci pot asista la cel mai cunoscut festival de teatru din Romania, Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
Tot la Cluj Napoca cei pasionați de muzica pot petrece momente de neuitat la cele 2 festivaluri care ce se desfășoară aici, Untold la Cluj-Napoca și Electric Castel în localitatea Bonțida.
Daca optați pentru cazare în Cluj Napoca nu veți regreta pentru ca în ''Inima Culturală a Transilvaniei'' puteți vizita Palatul Bantfy (Muzeul National de Arta), Teatrul National ce datează din 1906 sau Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Cele mai bune alternative de cazare sunt apartamentele in regim hotelier din Cluj, acestea oferindu-vă mai mult spațiu și confort, fiind de asemenea amplasate ultracentral.
Zonele montane din județul Cluj te așteptă mereu să le curtreieri pădurile și să lași orașul în spate. Una dintre cele mai cunoscute zone din județ, Belișul nu dezamăgește. Aici te poți opri la baraj sau te poți opri în vreun alt punct de belvedere asupra lacului. Totodată poți alege să parcurgi unul din traseele marcate din zonă într-o plimbare prin natură.
Următorul loc este Satul Smida care se află în comuna Beliș. Aici în zilele de vară, muzică bună din cadrul Smida Jazz Festival creează o atmosferă aparte. Zona e tare frumoasă și poate fi vizitată și în restul anului, însă da, vara, în august, pe ritmuri plăcute de jazz, să ajungi prin Smida e o experiență deosebită.
În Mărișel localitate în apropiere de Beliș se află bustul Pelaghiei Roșu – cea care a condus grupul de femei în bătălia de la Mărișel din 1848. În apropiere, poți vizita Muzeul Satului, iar Drumul lui Antonescu te va duce, în cele din urmă, la Crucea Iancului și la Țâcla Gavrii, o stâncă de unde poți admira în voie Defileul Răcătăului.
În aceste zone poți alege trasee ușoare pentru plimbări dar cu un echipament și o starea de spirit adecvată te poți aventură oricând mai departe în zonele muntoase.
Nu sunteți încă siguri ca Transilvania este un târâm de poveste?
Atunci vă recomandăm să vizitați toate aceste locuri prezentate.